«مسیر امید همخواهی اتیسم»
اقتصاد ۱۰۰- میرهاشم موسوی در نشست «مسیر امید همخواهی اتیسم» که در محل انجمن اتیسم ایران برگزار شد، افزود: همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه، در مورد خدمات بیماران صعبالعلاج ۱۰۰ درصد تعرفههای دولتی و ۸۰ درصد تعرفه بخش خصوصی هم از طریق صندوق بیماران صعبالعلاج پرداخت میشود. این اقدام بسیار مهمی است که در دولت مردمی سیزدهم رقم خورد و بخشی از آن در خدمت بیماران اتیسم قرار گرفته است.
در این نشست که با حضور محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، سیدحمید جمالالدینی سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، معصومه هداوندخانی رئیس اداره بیماران خاص وزارت بهداشت، سرهنگ محمدی معاون فاوای پلیس پیشگیری فراجا و سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اتیسم ایران و جمعی از کارشناسان برگزار شد، میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی خدمات درمانی را مهمترین خدمت این سازمان معرفی کرد و گفت: خوشبختانه در جامعه تغییر نگرشی اتفاق افتاده تا بیماران اتیسم بتوانند زندگی بهتری را تجربه کنند. برای این زندگی بهتر البته همه دستگاههای مرتبط، بهویژه سازمانهای بیمهگر وظیفه دارند در کنار هم و با همکاری و همراهی، فعالیت کنند تا بتوانند در مواقع نیاز، خدمات حداکثری به نیازمندان ارائه کنند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: معاون اول رئیسجمهور به سازمان تأمیناجتماعی دستور دادهاند هر کاری که میتوانید برای ارائه خدمات به بیماران اتیسم انجام دهید و خوشبختانه انجمن اتیسم هم بسیار پیگیر و دغدغهمند است و موارد مطرح شده را از سازمانهای بیمهگر در جلسات متعدد پیگیری میکند که این نشانهای از دغدغه و همخواهی این عزیزان است که میخواهند مشکلات بیماران اتیسمی را در چارچوب قوانین و با کمک نهادهای بیمهای حل کنند. امیدواریم در همه حوزههای درمانی، بهویژه بیماران خاص و صعبالعلاح و علیالخصوص بیماران اتیسم، شرایط خوبی را با همکاری و همراهی حداکثری در بخشهای مختلف حکمرانی و سازمانهای مردمنهادِ مرتبط رقم بزنیم و به همان نقطهای که مقام معظم رهبری فرمودند برسیم که عزیزان بیمار، به جز رنج بیماری، رنج دیگری را تحمل نکنند.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ بحث بیماران اتیسمی به شکل خاص و جدی در شورای عالی بیمه مطرح شد و برای اولین بار بخشی از خدمات مورد نیاز این عزیزان، در توسعه خدمات بیمهای مورد تصویب قرار گرفت. از همان سال به بعد همه در حال تلاش هستند تا خدماتی که باید ارائه شود تسهیل و عمقبخشی شود. اخیراً و در چند ماه گذشته هم بحث خدمات توانبخشی با تعرفههایی که توسعه و عمق خدمت را بیشتر میکرد، مورد تائید و تصویب و تأکید همه نهادهای مرتبط قرار گرفت.
موسوی افزود: بهطور متوسط حدود ۵۰ درصد جامعه تحت پوشش بیمه درمانی تأمیناجتماعی هستند و این نسبت در بیماران صعبالعلاج و بیماران خاص و بیماران اتیسم هم وجود دارد. ما به شکل الکترونیکی، بستر ورودی را برای آنها فراهم و همه بیماران را نشاندار کردهایم و در دو ماه گذشته این موضوع سرعت و قوت بیشتری پیدا کرده تا بتوانیم از طریق وبگاه الکترونیکی تمامی خدمات را به این عزیزان ارائه کنیم.
وی ادامه داد: اکنون در تأمیناجتماعی بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه در مورد خدمات بیماران صعبالعلاج ۱۰۰ درصد تعرفههای دولتی و ۸۰ درصد تعرفه بخش خصوصی هم از طریق صندوق بیماران صعبالعلاج پرداخت میشود. این اقدام بسیار مهمی است که در دولت مردمی سیزدهم رقم خورد و بخشی از آن در خدمت عزیزان اتیسم قرار گرفته است. اکنون علاوه بر اتیسم، بخش عظیم و طیف گستردهای از بیماران خاص و صعبالعلاج بهصورت نظاممند و سیستمی، تحت پوشش صندوق بیماران صعب العلاج قرار دارند که دستاورد خوبی است و بعد از این هم با قوت در خدمت همه عزیزان خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به وجود برخی مشکلات در مسیر خدمترسانی به بیماران اتیسم گفت: بخشی از مراکز ارائهدهنده خدمات توانبخشی موردنیاز بیمارن اتیسم، فاقد کد سیام هستند و یکی از مشکلاتی که سازمانهای بیمهگر دارند این است که به علت نبود کد سیام نمیتوانند با همه مراکز ارائهدهنده خدمات توانبخشی قرارداد همکاری منعقد کنند. این مراکز باید استانداردهای لازم را داشته باشند تا بتوانند از وزارت بهداشت کد سیام دریافت کنند. همه باید کمک کنیم تا این مراکز هم بتوانند به مجموعه ارائهدهندگان خدمات بپیوندند تا طیف وسیعی از خدمات توانبخشی، گفتاردرمانی، رفتاردرمانی و سایر کمکهایی که مورد نیاز و اولویت این بیماران است از این طریق ارائه شود.
به گزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، موسوی ادامه داد: بستر خدمات الکترونیکی دارویی و توانبخشی به شکل ۱۰۰ درصد در تأمیناجتماعی فراهم است. همه کارهایی که توافق کردهایم انجام شده و آماده اتصال کامل الکترونیکی با سامانههای بیمه سلامت هستیم. دوستان ما هم در بیمه سلامت در حال فراهم کردن بستر لازم هستند که کار مشترکی است و طی مدت کوتاهی انجام خواهد شد تا بتوانیم تکالیفمان را با کمک هم، در قبال همه بیماران بهویژه بیماران اتیسم که وظیفه سنگینی بر دوش همه ماست، به نحو احسن انجام دهیم.
منبع:مکتوب نامه