دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، جزییات مذاکرات سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد ایران را تشریح کرد.
ایرنا: حجت الله عبدالملکی مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: از بهار امسال برنامه ویژه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای جهش سرمایهگذاری در این مناطق با معرفی این مناطق به عنوان “بهشت سرمایه گذاری” آغاز شده است.
به گفته وی، در این برنامه، فرصتهای سرمایهگذاری این مناطق به شکل بستههای سرمایهگذاری شامل طرح توجیه اقتصادی اولیه (pfs)، تامین زیرساختها و مجوزهای بینام برای هر طرح، تولید و به سرمایهگذاران داخلی و خارجی عرضه شده که با استقبال کم نظیر سرمایهگذاران داخلی و خارجی مواجه شده، به نحوی که اتاق سرمایهگذاران خارجی امارات متحده عربی آمادگی خود را برای سرمایهگذاری تا ۱۰۰ میلیارد دلار در این مناطق اعلام کرده است.
مشاور رئیسجمهور در ادامه افزود: این برنامه از ابتدای زمستان سال گذشته آغاز و طی آن مناطق آزاد اقتصادی موظف شدند فرصتهای سرمایهگذاری خود را به صورت بستههای کامل و قابل عرضه به سرمایهگذاران آماده نمایند. هدف از تولید این بسته ها، ارائه آنها به سرمایهگذاران ایرانی، ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی بوده است.
عبدالملکی ادامه داد: فاز اول این برنامه با ارائه ۳۷۰ بسته در نمایشگاه ایران اکسپو از ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در تهران عرضه شد. در این نمایشگاه علاوه بر سرمایهگذاران منفرد، گروه هایی از سرمایه گذارن در نمایشگاه حاضر شده و اطلاعات مربوط به این بسته را دریافت کردند. در جلسهای در حاشیه این نمایشگاه با حضور مسئولان اتاقهای بازرگانی و برخی مقامات سیاسی و اقتصادی کشور امارات متحده عربی، ضمن معرفی بستههای سرمایهگذاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سرمایهگذاران اماراتی جهت حضور و سرمایهگذاری در این مناطق دعوت به عمل آمد که در پاسخ، نماینده رسمی اتاق سرمایهگذاران خارجی امارات از تمایل اعضای این اتاق برای سرمایهگذاری تا سقف ۱۰۰ میلیارد دلار در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران خبر داد».
عبدالملکی در ادامه افزود: البته این به معنای تحقق قطعی این حجم از سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در کوتاه مدت نیست، اما این استقبال اولا نشان دهنده ظرفیتهای بسیار زیاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشورمان برای سرمایهگذاری و تولید و ثانیا تکلیفی بر گردن مسئولان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و بلکه همه مدیران و سیاستگذاران اقتصادی کشور برای آمادهسازی مقدمات حقوقی و اداری لازم برای حضور سرمایهگذاران خارجی در این مناطق است.
عبدالملکی گفت: تاکنون بیش از ۷۰۰ بسته سرمایهگذاری آماده شده که در حضور معاون اول محترم رئیسجمهوری از آنها رونمایی و این بستهها در نمایشگاه دوم در مشهد مقدس عرضه شد و برنامه تولید و معرفی بستههای سرمایهگذاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و توانمندیهای صادراتی این مناطق به موازات تلاش برای بهبود فضای کسب و کار در این مناطق و تحقق عینی “بهشت سرمایه گذاری” در این دبیرخانه با همکاری همه مدیران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با قوت ادامه دارد.
در همین زمینه، روابط عمومی مناطق آزاد هم اعلام کرد: در پی این اظهار، عدهای با زیرسوال بودن توانمندیهای اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و با فضاسازی منفی در برابر موفقیتهای دولت مردمی در حوزه مدیریت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، وجود چنین اتاقی را زیر سوال بردند، در حالیکه اتاق سرمایهگذاران خارجی امارات متحده عربی متشکل از سرمایهگذاران خصوصی اماراتی در خارج از کشور امارات (با عنوان عربی “مجلس الامارات للمستثمرین بالخارج”)، با بیش از ۲ هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری در چندین کشور فعالیت میکند و پایگاه اینترنتی آن به نشانی uaeiic.ae فعال است.