تحریم ایران دورنمای اقتصاد جهان را تاریک کرده است
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد دورنمای اقتصاد جهان تاریک تر از آن چیزی است که سه ماه قبل پیش بینی کرده بود و دلیل آن هم وضع عوارض تلافیجویانه بین دو اقتصاد بزرگ جهان ، بی ثباتی برگزیت و تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران بر قیمت نفت است.
- ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ –
- اقتصادی
- اقتصاد جهان
- نظرات
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از گاردین، این ادعای ترامپ که اقدامات محافظهکارانه او به اقتصاد چین بیش از آمریکا ضربه زده، مورد حمایت صندوق بینالمللی پول هم قرار گرفت. این صندوق درآخرین پیش بینی خود اعلام کرد رکود جدید در اقتصاد جهان بیشتر متمرکز به اقتصادهای نوظهور است.
صندوق بینالمللی پول که مقر آن در واشنگتن است، اعلام کرد دورنمای اقتصاد جهان تاریک تر از آن چیزی است که سه ماه قبل پیش بینی کرده بود و دلیل آن هم وضع عوارض تلافیجویانه بین دو اقتصاد بزرگ جهان ، بی ثباتی برگزیت و تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران بر قیمت نفت است.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد انتظار دارد رشد اقتصاد جهان برای 2019 و ۲۰۲۰ ، ۰٫۱ درصد کمتر از ۳٫۲ و ۳٫۵ درصدی باشد که در آوریل پیش بینی کرده بود.
« در چین تاثیرات منفی افزایش عوارض و تضعیف تقاضای خارجی به فشار بر اقتصاد آن افزوده است، اقتصادی که از قبل درگیر رکود ساختاری بود و نیاز دارد وابستگی آن به بدهی مهار شود».
انتظار نمی رود که اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه روی هم رفته در سال جاری بیش از ۴٫۱ درصد رشد داشته باشند، این رقم ۰٫۳ درصد کمتر از پیش بینی ماه آوریل است و رشد کندتری هم برای روسیه ، هند، برزیل و مکزیک پیش بینی می شود.
این پیش بینی ها در بحبوحه افزایش خوش بینی در مورد مذاکرات تجاری چین و آمریکا صورت گرفته است. پس از اینکه گزارش شد نمایندگان تجاری آمریکا با معاون نخست وزیر چین در هفته آینده دیدار میکنند، ارزش سهام در آسیا و اروپا بالا رفت.
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد رشد اقتصادی در آمریکا و ژاپن در نیمه اول ۲۰۱۹ بهتر از حد انتظار بوده، در حالیکه قوانین جدید استانداردهای آلایندگی خودروها در اروپا تا حدی جلوی رشد آن را گرفته است.
ولی علی رغم بالا بردن پیش بینی رشد اقتصادی آمریکا، صندوق بینالمللی پول به کاخ سفید در مورد خطر یک جنگ تجاری تمامعیار هشدار داد. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد کشورها نباید از عوارض برای ایجاد تعادل در تجارت دو جانبه استفاده کنند یا آن را به عنوان ابزاری برای فشار بر دیگران به جای مذاکره به کار ببرند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی رشد انگلستان را در سال جاری از ۱٫۲ درصد به ۱٫۳ درصد بالا برد و برای ۲۰۲۰ روی ۱٫۴ درصد ثابت نگه داشت.
بیشتر بخوانید
- صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود را از رشد اقتصاد خاورمیانه کاهش داد
- بروز نشانه های کند شدن رشد اقتصاد آمریکا در جاده ها