* بازار مسکن در امروز
یکی از معاونان وزیر راه و شهرسازی، هفته گذشته گفته است: «چرا بجای خانهسازی در بافت فرسوده در بیابان خانه بسازیم؟» جالب اینجاست که حدود ۶ سال قبل عباس آخوندی، نیز چنین اظهار نظری کرده و گفته بود: «دنبال خانه سازی در بافت فرسوده بجای بیابان هستیم». دولت سیزدهم با چنین افراد و دست فرمانی میخواهد ظرف ۴ سال ۴ میلیون مسکن تحویل مردم بدهد؟
سردرگمی وزارت راهوشهرسازی در رویکردهای اصلی در اظهار نظرهای مسئولان آن پیداست. این سردرگمی بقدری هویداست که به نظر میرسد معاونان وزیر راه و شهرسازی اساسا هیچ جلسه مشترکی در وزارتخانه با یکدیگر ندارند و تصمیمها بصورت جزیرهای و سلیقهای اتخاد میشود.
«وقتی بافت فرسوده هست چرا در بیابان مسکن بسازیم» بدون شک یکی از عجیبترین اظهارات در حوزه تامین مسکن، همین جمله است که بخشی از صحبتهای محمد آئینی معاون وزیر راهوشهر سازی بوده است.
آئینی در جایی دیگر نیز با این جمله که «به دنبال رساندن بازار مسکن به تعادل هستیم تا عرضه سریعتری داشته باشیم، بافت فرسوده بهترین گزینه است، چرا که در این بافت هزینههای کمتری بر مردم و دولت تحمیل میشود؛ بدین معنی که بر خلاف جاهای دیگر نیاز به الحاق زمین نیست و علاوه بر آن در موضوع خدمات نیز به حداقل امکانات نیاز داریم» بر این نگاه پافشاری کرده بود.
پیش از این نیز فرزانه صادق مالواجرد معاون دیگر بذرپاش، الحاق زمین را مشروط به کار کارشناسی کرده وگفته بود: «من کارشناس شهرسازی هستم و قطعا اجازه نخواهم داد، بدون کار کارشناسی یک وجب اراضی خارج بافت با بافت الحاق شود.»
نکته قابل توجه اینجاست که امثال هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی و ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن این وزارتخانه اساسا معتقد به گسترش ابعاد شهرها با تخصیص اراضی و ساخت واحدهای یک طبقه هستند.