آغاز صادرات مستقیم محصولات دامی ایران به چین از ۲ هفته دیگر
معاون سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد، از دو هفته آینده صادرات مستقیم محصولات حوزه دامپزشکی ایران به چین صادر میشود و ۶۴ شرکت دامپزشکی اطلاعاتشان در گمرک این کشور ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اصغر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری اظهار کرد: موضوع کاهش بیماری نیوکاسل و سالمونلا در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار دارد.
وی افزود: مردم از گذشته با واژههایی مانند مرغ سبز، مرغ بدون آنتیبیوتیک و مرغ سایز آشنا شده بودند که اکنون نیز طرح ملی ارتقاء بهداشتی گوشت مرغ ابلاغ شده است.
طرح ارتقاء بهداشتی گوشت مرغ از ۱۵ مهرماه عملیاتی میشود
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: از ۱۵ مهر سال جاری طرح ارتقاء بهداشتی گوشت مرغ عملیاتی میشود و بر این اساس مردم شاهد عرضه گوشت مرغ با کیفیتهای متفاوت در بازار هستند و امیدواریم در نهایت این طرح باعث ارتقاء کیفیت گوشت مرغ شود.
ماکنعلی با بیان اینکه با کشور آلمان برای کنترل بیمار مشه مشه همکاری داریم گفت: امیدواریم در آینده نزدیک بیماریهای دیگری نیز مانند نیوکاسل و سالمونلا را شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی به دنبال حفظ منابع ملی کشور است گفت: در این سازمان منافع حوزه دامپزشکی بر منافع ملی کشور ارجح داده نمیشود و هدف ما ارتقاء کیفیت در این بخش است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در ارتباط با اعتراض تسهیلکنندگان واردات تخم ماهی چشم زده به واردات این محصول گفت:
برخی مواقع عدهای الفبای تخصصی را توجه نمیکنند. در بخش واردات این محصول انحصاری برای صدور مجوز واردات ماهی تخم چشم زده وجود ندارد.
رانتی برای عدهای خاص در واردات تخم چشم زده وجود ندارد
ماکنعلی افزود: ضوابط و دستورالعملهایی برای واردات این محصول وجود دارد که لازم است رعایت شود و از طرفی بخشی از وظایف در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ رانتی برای گروه خاصی در ارتباط با واردات تخم چشم زده ماهی قزلآلا وجود ندارد گفت: بازرگانان باید حداقل ویژگیهای مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت را داشته باشند و از طرف ما نیز ضوابط بهداشتی واردات را رعایت کند.
معاون سازمان دامپزشکی کشور گفت: باید توجه داشت که سازمان دامپزشکی نیز خود علاقهمند به واردات به جای تولید داخلی است اما موضوع انتقال تکنولوژی در این ارتباط باید توسط خود تولیدکنندگان صورت گیرد.
ماکنعلی یادآور شد که هیچ مجوزی به صورت دستی توسط مسئولان سازمان دامپزشکی کشور امضا نمیشود و همه آنها به صورت سیستمی شده که این امر موضوع فساد در حوزه واردات را منتفی میکند.
دلیل عدم تولید تخم چشمزده داخلی در کشور
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که چرا تحقیقات علمی برای تولید این محصول در کشور خودمان توسط سازمان دامپزشکی یا موسسه تحقیقات شیلات انجام نمیشود با صراحت گفت:
کشور ما ویژگیهای خاص خود را دارد و در ارتباط با برخی برنامهریزیها با مشکل مواجه هستیم که این عیب از حوزه دامپزشکی نیز مستثنی نیست. اما همانطور که گفته شد متمایل به واردات نیز نیستیم و در عین حال اجازه واردات محصولات غیربهداشتی را نمیدهیم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در ارتباط با دلایل تعطیلی کارخانههای مونو و دیکلسیم فسفات به دلیل واردات محصول نهایی گفت:
در یک ماه گذشته تولیدکنندههای این بخش، مطالب مختلفی را از رسانهها و دیگر تریبونها اعلام کردهاند اما هیچ دستگاه نظارتی از ما در این ارتباط سوال نکرده است. زیرا موارد زیاد دیگری هم وجود دارد که فعالان این بخش نمیگویند.
وی یادآور شد که بخشی از مسئولیتها در ارتباط با تولید داخل و واردات محصول نهایی یا محصول یاد شده به وزارت صمت مرتبط میشود.
این مقام مسئول در ارتباط با انحصار واردات نهادههای دامی توسط یک شخص اظهار کرد: ۴۰۰ شرکت در این ارتباط داریم و متکی به یک فرد نیستیم.
معاون بهداشتی و پیگشیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: زندگینامه این افراد را باید بررسی کرد که چگونه به این مرحله رسیدهاند زیرا آنها نیز در مقطعی از لحاظ اقتصادی حتی ممکن است از شما خبرنگاران نیز ضعیفتر بودهاند. اما اکنون امکانات لازم را کسب کردهاند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: تا به امروز فرآوردههای آبزیان ما به صورت غیرمستقیم از کشورهای ثالث به کشورهایی مانند چین صادر میشد که اکنون بر اساس تفاهمنامه به امضا رسیده میتوانیم صادرات مستقیم انجام دهیم.
از دو هفته دیگر صادرات مستقیم محصولات دامی ایران به چین آغاز میشود
وی تاکید کرد که بر اساس درخواستی که خود چین نیز داشته است تا دو هفته دیگر میتوانیم صادرات مستقیم به کشور چین را برقرار کنیم.
وی گفت: ۶۴ شرکت آبزیپروری کشور در گمرک چین ثبت شده است که میتوانند صادرات محصولات حلال گوشت و حرام گوشت را به این کشور داشته باشند.